Wat is een As Hanger

Om de vraag ‘wat is een as hanger’ te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om te definiëren wat sieraden in het algemeen betekenen. Sieraden worden al gedragen sinds de allereerste mens op aarde is. Een honderd duizend jaar oude kralen ketting van Nassarius schelpen is bekend als het oudste sieraad. Om nader te verklaren wat een as hanger is, is het belangrijk om naar de oorsprong van het woord te kijken. Een as hanger is natuurlijk een sieraad. Het Engelse woord ‘jewellery’ komt van het Franse woord ‘jouel’ wat weer afkomstig is van het Latijnse woord ‘jacole’ wat ‘speelbal’ betekent. In het Nederlands kennen wij het woord ‘juweel’. Juwelen bestaan meestal uit grondstoffen die in de natuur voorkomen, maar gearrangeerd worden door de mens. Dit kunnen edelstenen, edele metalen, kralen en schelpen zijn. De waarde van het sieraad is veelal afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. Dit geldt niet voor de emotionele waarde, deze is voor ieder mens verschillend. Wat is een as hanger in deze context? Dit is een soort sieraad wat wordt aangeduid als “herinnering sieraden”. Ze hebben een enorme emotionele betekenis omdat ze zijn ontworpen om de gecremeerde as van een geliefde in een klein compartiment dicht bij het hart te kunnen dragen.

Wat is een as hanger precies en in welke vormen bestaan ze vandaag de dag? Er bestaan vele soorten crematie sieraden. Ze kunnen onder andere gevonden worden in de vorm van diamanten, hartvormige sieraden, glazen vormen, religieuze modellen zoals kruizen, laser gegraveerde foto sieraden, cilinder en urn hangers. Al deze soorten zijn beschikbaar in vier karaat goud, sterling zilver, titanium, koper, tin en brons. De vormen en stijlen zijn eindeloos. Wat een as hanger is in feite is een uitstekende manier om uw geliefde te herdenken, in een stijl die het meeste bij u past. Wat is een as hanger speciaal voor als u geen exemplaar kunt vinden wat u mooi vindt en wat bij uzelf en de overledene past?

Wat is een as hanger op zichzelf? Zonder as heeft de as hanger enkel de waarde van de gebruikte materialen. Met as heeft het crematie sieraad ook nog eens een enorme emotionele waarde. Het is een manier om uw dierbare altijd dichtbij u te kunnen dragen. De liefde, de herinnering en de geest kan zo gedeeld worden. De vraag wat is een as hanger nodig voor als u ook een urn kunt zetten is eigenlijk overbodig. De twee kunnen elkaar complimenteren, en u zou geen keuze hoeven maken. Als u graag een traditionele urn in huis of tuin plaatst, dan hoeft u de vraag wat is een as hanger dan nog nodig voor dus eigenlijk niet meer te stellen. Zo lang u maar weet dat het ene exemplaar het andere niet hoeft uit te sluiten. Wat is een as hanger’s extra nut? Dat is vooral het feit dat u het sieraad altijd bij u kunt dragen. Thuis kunt u dan een speciale plaats inrichten voor de urn, een mooi gedenkteken en huis altaar. Maar als u op reis bent of van huis voor een periode van kortere duur, dan hoeft u enkel uw as hanger maar aan te raken en u voelt de aanwezigheid van uw overleden dierbare al weer bij u.

Wat is een as hanger nog meer handig voor? Ze worden ook vaak gebruikt om een haarlok van de overlevende in te bewaren, een gedroogde bloem uit het begrafenis bloemstuk, of een andere belangrijke herinnering. Wat is een as hanger zonder deze te personaliseren? Tegenwoordig zijn er vele manieren om uw hanger speciaal te maken. U kunt deze bijvoorbeeld laten graveren met iemands naam, initialen of met geliefde woorden, een spreuk of speciale data.

Als u zich af vraagt ‘wat is een as hanger’ precies en u gaat een juwelier binnen dan is het het meest waarschijnlijk dat hij of zij u een zilveren exemplaar zal laten zien. Dit is namelijk het meest populair, vanwege de kleur en de prijs. Sterling zilver bestaat meestal uit ongeveer 90% sterling zilver en 10% koper. De zilveren hanger kan in alle vormen gemaakt worden, van harten tot kruizen. Wat is een as hanger zonder armband of ketting zult u zich misschien afvragen? Wij raden u aan om allereerst een keuze te maken voor de hanger, omdat dit het belangrijkste onderdeel is van uw sieraad. Daarna kunt u kiezen voor een passende armband of ketting. De as hanger kan variëren van zeer klein tot zo groot als u maar zou willen. Wat is een as hanger zonder prachtige Swarovski kristallen? Deze zijn natuurlijk niet noodzakelijk, maar geven wel een prachtig en modern effect aan uw sieraad. Mensen zullen u complimenteren met uw prachtige ketting, en de vraag wat is een as hanger moeten stellen als u het ze uitlegt. In eerste instantie leek het zo’n normaal juweel. Dit is bewijs dat sieraden voor as niet anders zijn dan elk ander genre van sieraden. Houten hangers zijn tegenwoordig ook erg populair, en kunnen gedragen worden aan een touw of ketting.

Wat is een as hanger voor dieren? Ook dierenliefhebbers kennen het gevoel van verlies wanneer hun geliefde huisdier helaas heeft moeten heengaan. Dieren as hangers zijn dan ook een prachtige manier om een klein deel van uw huisdier dicht bij uw hart te kunnen houden. Wat een as hanger is voor huisdieren en wat deze voor u kan betekenen is pas te begrijpen als u het zelf heeft meegemaakt. Dit geldt natuurlijk voor elk verlies. Net als bij mensen, kunt u ook hier een kleine hoeveelheid van de vacht bewaren in uw hanger, in plaats van as. Wat is een as hangers belang is voornamelijk dat u samen met de herinneringen aan uw dier langzaam verder kunt gaan. De dierbaren herinneringen zitten in ieder geval vlakbij uw hart.

Concluderend kunnen we zeggen dat de vraag wat is een as hanger over het algemeen voor iedereen hetzelfde is, natuurlijk afhankelijk van de manier waarop u uw verlies wenst te verwerken. De speciale hanger waarin u een klein beetje as, of een ander aandenken aan uw overleden geliefde kunt bewaren, is een manier om uw dierbare te eren en te herdenken. In deze zin krijgt u een kans om zijn of haar leven te vieren en de liefde die zij hebben geschonken te blijven voelen. Dierbare herinneringen zullen namelijk voor altijd dichtbij uw hart bewaard worden, en in uw hart gevoeld worden.