Verschillende Assieraden

Sieraden zijn eigenlijk een vorm van persoonlijke versiering. Voorbeelden zijn broches, ringen, kettingen, oorbellen en armbanden. Ook verschillende as sieraden bestaan in al deze soorten. Het oudste bekende sieraad is een honderd duizend jaar oude kralenketting van Nassarius schelpen. De meeste culturen hebben op een bepaald moment wel grote hoeveelheden van rijkdom opgeslagen in de vorm van sieraden. Ook kennen talrijke culturen bruidsschatten in de vorm van sieraden, of worden sieraden als een alternatieve valuta gebruikt. Denkt u hierbij maar aan de slaven armband. Sieraden kunnen ook symbolisch zijn voor een lidmaatschap van een bepaalde groep, zoals in het geval van het Christelijke kruis of de Joodse Davidster, of zoals het dragen van een trouwring aangeeft dat men getrouwd is. De verschillende as sieraden geven eigenlijk op deze zelfde manier aan dat u een dierbare heeft verloren. Sommigen dragen verder amuletten of devotionele medailles als bescherming tegen het kwaad. Vele voorwerpen zijn ontstaan als puur functioneel, maar uiteindelijk uitgegroeid tot decoratieve objecten. Bij de verschillende as sieraden bestaat de functionele eis nog steeds omdat ze uiteindelijk de as moeten dragen van uw overleden geliefde of dierbare.

Bij het produceren van de verschillende as sieraden worden edelstenen, munten of andere kostbare voorwerpen vaak geplaatst in edele metalen. Legeringen van bijna alle bekende metalen zijn al aangetroffen in sieraden. Brons was gebruikelijk in de Romeinse tijd. Moderne varianten van verschillende as sieraden bevatten meestal goud, wit goud, platina, palladium, titanium of zilver. Veruit de meeste verschillende as sieraden zijn gemaakt van een legering van goud. Hoe hoger de zuiverheid, hoe minder het voorkomt, want deze worden beschouwd als te zacht voor het gebruik van de verschillende as sieraden. Deze hoog zuivere legeringen worden echter op grote schaal gebruikt in Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Platina legeringen variëren van negentig procent tot vijf en negentig procent zuiver. Het zilver in de verschillende as sieraden is meestal sterling zilver, wat slaat op twee en negentig en een half procent zuiver. Soms wordt ook roestvrij staal gebruikt.

Andere veel gebruikte materialen voor de verschillende as sieraden zijn bijvoorbeeld glas, zoals gesmolten glas of email, hout, vaak gesneden of gedraaid, schelpen en andere natuurlijke dierlijke stoffen zoals been en ivoor, natuurlijke klei, polymeer klei en zelfs plastic. Kralen worden ook wel eens gebruikt in de verschillende as sieraden. Deze kunnen gemaakt zijn van glas, edelstenen, metaal, hout, schelpen en klei. Verschillende as sieraden met kralen kunnen kettingen, armbanden, oorbellen, en ringen zijn. Geavanceerde glas technieken worden onder andere door Murano, een Venetiaanse glasmaker, ontwikkeld. Ook in deze stijl kunt u verschillende as sieraden vinden. Reeds in de dertiende eeuw was het Murano glas en de Murano kralen al populair.

Verschillende as sieraden bevatten ook diamanten. Er zijn zelfs methoden om as te mengen met de diamant zelf. Andere veel gebruikte edelstenen en half edelstenen zijn amber en amethist. Amber is een oude organische edelsteen bestaande uit boom hars wat minimaal een miljoen jaar oud moet zijn. Amethist is historisch gezien de meest gewaardeerde edelsteen in de kwarts familie. De prachtige paarse tint geeft een meerwaarde aan de verschillende as sieraden. Ook smaragden worden in de verschillende as sieraden gebruikt. Ze staan bekend om hun mooie groen tot blauwachtig groene kleur. De Egyptenaren gebruikten deze steen al in 3500 voor Christus. Jade wordt meestal geassocieerd met de kleur groen, maar in de verschillende as sieraden kan deze ook in andere kleuren worden aangetroffen. Een speciale reden voor het gebruik in de verschillende as sieraden is dat ze ook wel wordt aangeduid als de steen van de hemel. Robijnen staan bekend om hun intense rode kleur en zijn al millennia gekoesterd. Verschillende as sieraden bevatten ook blauwe saffier of groen blauwe turquoise.
Voor platina, goud en zilveren sieraden zijn er veel technieken om afwerkingen te creëren.

De meest voorkomen in de verschillende as sieraden modellen zijn hoog-gepolijst, satijn/mat, geborsteld en gehamerd. Hoog gepolijste sieraden zijn veruit het meest voorkomend en geven het metaal een sterke en glanzende look. Verschillende as sieraden met een satijn of matte afwerking hebben een verminderde glans en reflectie en deze methode wordt vaak gebruikt voor het accentueren van edelstenen zoals diamanten. Geborstelde afwerkingen geven de verschillende as sieraden een textuur en zijn gemaakt door het borstelen van een schuurpapier achtig materiaal tegen het metaal. Gehamerde afwerkingen zijn meestal gemaakt met behulp van een zachte, afgeronde hamer om de verschillende as sieraden een golvende structuur te geven. Sommige sieraden zijn verguld om het een glanzende, reflecterende uitstraling of om een gewenste kleur te bereiken. Sterling zilver sieraden kunnen bijvoorbeeld worden bedekt met een dunne laag van 0,999 fijn zilver of met rodium of goud.

Zoals u heeft kunnen lezen, bestaan er vele verschillende as sieraden die via deze site beschikbaar zijn. Wat u uiteindelijk kiest hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur. De meest voorkomende soorten zijn kettingen, hangers, ringen, oorbellen, broches en armbanden. Al deze modellen zijn geschikt voor het bewaren van as. Een belangrijke keuze die u zal maken is voor het type metaal waarvan de as sieraden zijn vervaardigd. Gewoonlijk worden ze gemaakt van zilver, goud, platina of titanium. Wat betreft het goud zijn er drie vormen, natuurlijk de originele geel goude vorm; ofwel wit goud, dat een zilveren uitstraling heeft en is vermengd met wat zilver en palladium en een laagje rodium, ofwel roze goud wat vermengd wordt met koper. Edelstenen kunnen voor een prachtige afwerking zorgen.

De prijzen voor de verschillende as sieraden variëren uiteraard van zeer goedkoop tot de hogere prijs categorieën. Het voordeel van het kiezen van uw as juweel via deze site is dat alle soorten uitgebreid beschikbaar zijn. Tevens liggen de prijzen van deze juwelen een heel stuk lager dan degene die u in een reguliere winkel koopt. Uiteindelijk zal u op deze manier in staat zijn om uit een enorm grote collectie een sieraad te kiezen waar u meteen een bepaalde ‘klik’ bij voelt. Juist omdat er zoveel voorbeelden beschikbaar zijn zult u een keuze kunnen maken voor een exemplaar dat bij uw persoonlijke voorkeur en budget past. Een prachtig as sieraad is er ook voor u.