Gouden As Hangers

Goud, waarvan gouden as hangers zijn gemaakt, is een scheikundig element met het symbool Au en het atoomnummer 79. Aurum is namelijk ‘goud’ in het Latijn. Goud is een dicht, zacht, glanzend, kneedbaar en buigzaam metaal. Zuiver goud heeft een heldere gele kleur en glans die van oudsher beschouwd is als aantrekkelijk. Goud is een zeer waardevol en gewild edelmetaal voor de muntslag, sieraden en andere kunsten sinds lang voor het begin van de geschreven geschiedenis. Tevens wordt goud gebruikt voor toepassingen in de tandheelkunde en elektronica. De waarde van gouden as hangers is afhankelijk van de zuiverheid van goud, wat aangegeven wordt door de term ‘karaat’. Vier en twintig karaat is puur goud.

De keuze voor een gouden as hanger heeft ook een symbolische waarde. Goud is zeer gewaardeerd in vele samenlevingen door de eeuwen heen. Het heeft vaak een hele positieve symbolische betekenis die nauw verbonden is met de waarden die het hoogste worden geacht in de maatschappij. Denkt u maar aan macht, rijkdom, warmte, geluk, liefde, hoop, optimisme, intelligentie, rechtvaardigheid, balans, perfectie, zomer, oogst en zon. Beloningen zijn ook vaak in goud, zoals gouden medailles, gouden trofeeën en andere decoraties zoals de Nobelprijs. Trouwringen zijn ook meestal gemaakt van goud. Goud, als geen ander metaal, heeft dus een fascinerende geschiedenis en is al duizenden jaren het sieraad der koningen.

Een as hanger van goud, is daarom in essentie al van grote waarde. Goud is een opmerkelijk, zeldzaam materiaal met een ongeëvenaarde combinatie van chemische en fysische eigenschappen. Het is het enige gele metaal, en zij naam is afkomstig van het Oud Engelse woord voor geel, namelijk ‘geolu’. Als u kiest voor een gouden as hanger, dan bent u ook verzekerd dat er geen oxide laag op het oppervlak zal vormen bij normale temperaturen. Dit wil zeggen dat het nooit zal roesten of aangetast worden.

Puur goud van vier en twintig karaat is te zacht om te gebruiken in sieraden, en daarom worden andere metalen als zilver en koper ermee vermengd. De beste manier om zorg te dragen voor uw gouden as hanger is door vooral zacht handig te werk te gaan. Om de dofheid te verwijderen, kunt u het in warm schuimend water met een paar druppels mild afwasmiddel laten staan. Wrijf daarna zachtjes met uw vingers of een wattenstaafje over uw gouden as hanger. Goud is nog steeds erg zacht en gemakkelijk te krassen. Gebruik zeker geen tandpasta of zuiveringszout omdat deze te veel schuren. Spoel uw gouden as hanger daarna af met warm water en droog het met een katoenen doek. Vermijd het gebruik van papieren producten, want deze bevatten deeltjes van hout die het gouden oppervlak kunnen bekrassen. Laat uw gouden as hanger daarna plat liggen en verder aan de lucht drogen. Vocht versnelt het proces van mat worden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw gouden as hanger goed droog gehouden wordt. Zodra het zeker goed droog is, wrijf het dan op met een speciale sieraden poetsdoek. U kunt een schone doek of een schoon gedeelte van een eerder gebruikte doek gebruiken zodat uw gouden as hanger niet wordt bekrast. Om te voorkomen dat u een patroon creëert, is het het beste om met de polijst doek in verschillende rechte lijnen te wrijven in plaats van met cirkelvormige bewegingen. Als u de mogelijkheid heeft om uw gouden as hanger door middel van machinale reiniging te laten schoonmaken, dan kan dit een oplossing zijn. Uw juwelier zal kunnen bekijken of een dergelijke reiniging veilig is voor uw gouden as hanger. Als er echter diepere krassen op uw sieraad te zien zijn dan is de beste manier om het professioneel te laten polijsten. Dit is de enige manier om uw gouden as hanger er weer glanzend uit te laten zien. Dit proces gebeurt in fasen met schuurpapier.

Voor het bewaren van uw gouden as hanger, kunt u het beste uw sieraad uit de buurt van andere sieraden houden om krassen te vermijden. Als u uw gouden as hanger goed verzorgd en op de juiste wijze bewaard, dan kan het zijn dat u het nooit zult hoeven reinigen. Zoals met alle juwelen, is het beste om uw gouden as hanger niet te dragen in een zwembad of hot tub, en het bij gebruik van ammoniak of bleekmiddelen zeker af te doen. Bleekmiddel zoals chloor zal het zeker aanvallen, en kan het goud zelfs oplossen. Het is tevens beter om uw sieraden ook niet te dragen in de douche. De zeep laat al gauw een doffe afwerking op het goud achter die niet eenvoudig te verwijderen is als deze zich heeft opgebouwd.

Geologen schatten dat er voor elke ons goud, zeventien ons zilver beschikbaar is op onze planeet. Dit verklaart dan ook waarom historisch gezien, en ieder geval voor meer dan 200 jaar, een ons goud verkocht werd voor vijftien tot twintig prestigieus, zeldzaam en waardevol, zeker in vergelijking met zilver. Vandaag de dag is echter een nog duurder edelmetaal beschikbaar en dat is platina. Hier bestaat op de hele wereld maar een hoeveelheid van die de oppervlakte heeft van één voetbalveld. Goud is dus een beetje van zijn troon verstoten, maar dit heeft ook gunstige voordelen op het gebied van de prijs gehad. Tegenwoordig zijn gouden as hangers in alle prijs categorieën beschikbaar, natuurlijk wel afhankelijk van de zuiverheid van het gekozen goud. De reden dat u kiest voor een gouden as hanger heeft waarschijnlijk voor een groot deel te maken met het feit dat u reeds gouden juwelen bezit. Echter, goud is ook mooi te combineren met zilver. Tevens kunt u via deze site gouden as hangers bestellen die niet alleen in geel goud, maar ook in wit een rood goud beschikbaar zijn. Wit goud bijvoorbeeld is een legerig van goud en ten minste één ander wit metaal. Meestal is dit nikkel, mangaan of palladium. Net als bij geel goud wordt de zuiverheid van het witte goud ook in karaat weergegeven. In elk geval heeft u bij de keuze voor goud de mogelijkheid om een stuk te kiezen wat zowel bij u als bij uw overleden dierbare past.