Assieraden Alegemeen

De wens van de mens om de resten van overledenen te bewaren bestaat al lang. De allereerste sieraden, zo’n honderd duizend jaar geleden werden al gemaakt van hout, steen en botten. Geleidelijk aan zijn ontwerpers begonnen met het maken van prachtige ontwerpen in verschillende vormen. Naast traditionele urnen hebben assieraden algemeen een geschiedenis die ver teruggaat. Met assieraden algemeen bedoelen wij de verschillende sieraad vormen die een bewaarplaats voor as bevatten. Vandaag de dag bestaat het assortiment van assieraden algemeen dus vooral uit de crematie ring, de urn armband, en de as hanger. Tevens bestaan er crematie sleutelhangers, deze zijn discreet omdat niemand zal verwachten waaruit deze bestaat, tenzij u dit zelf onthult. Op een moment dat u zich eenzaam of verdrietig voelt, hoeft u enkel de sleutelhanger in uw zak zachtjes aan te raken, of uw sieraad vast te houden, om de aanwezigheid van uw dierbare te voelen.

ssieraden algemeen geven dus kracht en energie die u zo hard nodig heeft.
Assieraden algemeen zijn geschikt voor alle religies die het cremeren toestaan. Dit geldt in verschillende mate voornamelijk voor Hindoestanen, katholieken, Protestanten, Jehova’s Getuigen en liberalen Joden. De crematie juwelen kunnen worden vervaardigd in de vorm van harten, cilinders, kruizen, en andere religieuze symbolen. Indien u het simpel wil houden, kies dan voor een sieraad met een cilinder van metaal, steen of hout.
Gouden assieraden algemeen worden vandaag de dag beschouwd als één van de meest waardevolle sieraden die er bestaan. Het is belangrijk om te weten dat de waarde ervan grotendeels afhangt van de zuiverheid van het goud. Dit wordt gemeten in karaat. Vier en twintig karaats goud is solide goud. Een juweel van achttien karaat goud bestaat uit achttien delen goud, en zes delen andere metalen. Meest verkochte assieraden algemeen zijn van veertien karaats goud, dus veertien delen goud en tien delen andere metalen.
Assieraden algemeen zijn tegenwoordig ruim vertegenwoordigd in de gedenkteken branche. Niet iedereen is zich echter bewust van de mogelijkheden en sommige mensen reageren verbaasd als ze voor het eerst horen dat er assieraden algemeen bestaan waar men kleine hoeveelheden crematie as in kan opslaan. Assieraden algemeen zijn beschikbaar in zowel kleine als grote maten. De meeste exemplaren zijn zo ontworpen dat ze discreet gedragen kunnen worden onder de kleding van een persoon. Sommige van de grotere modellen, zoals armbanden en kettingen zijn wel bestemd om zichtbaar te dragen, maar aan de buitenkant kan men dan niet zien dat er crematie as in opgeslagen is. Dit alles omdat voor veel mensen discretie belangrijk is.

Omdat assieraden algemeen niet dagelijks gedragen hoeven te worden, bestaan er mooie glazen koepels waarin de juwelen op een elegante manier kunnen worden weergegeven. Meestal wordt een metalen plaatje toegevoegd met daarin de naam van de overledene en eventuele herdenkings woorden gegraveerd. Meestal worden de assieraden algemeen in deze koepels bewaard en dan gedragen voor speciale gelegenheden. Anderen kiezen ervoor om de bewaarplaats te verzegelen en de sieraden voor altijd in de koepel te laten als een kostbaar interieurstuk, wat als familiestuk wordt doorgegeven. Echter, de grootste groep mensen kiest voor een klein en discreet algemeen assieraad om dit zoveel mogelijk te kunnen dragen.

U kunt zich afvragen of de term algemeen assieraad niet eigenlijk een contradictio in terminis is. Hoe kan zoiets pijnlijks als de dood nu gecombineerd zijn met mooie sieraden? Als u zich indenkt dat de juwelen een stukje van uw geliefde bevatten, of wel een plukje haar, of wel een beetje as, dan is het gemakkelijker te begrijpen en te accepteren. Het is fijn om een herinnering te hebben aan een verloren dierbare, iets concreets wat aangeraakt kan worden, of vastgehouden, alleszins iets om aan betere tijden te kunnen denken. Wat kan dan beter dienst doen dan een assieraad algemeen? U kunt een nog betekenisvollere keuze maken. Zoals u weet: ‘Diamonds are forever’. Welke steen past beter bij het verlies van een geliefde dan een diamant? Tegenwoordig kan zelfs de as vermengd worden met de steen, door middel van hoge temperaturen en externe druk van enkele weken zal een prachtige crematie as diamant ontstaan. Ringen, oorbellen, hangers en armbanden zijn allemaal goed opties om de diamant in te verwerken. Op deze manier zal niemand weten dat u een assieraden algemeen draagt.

Zoals u kunt lezen, is het niet moeilijk om voor een uniek design, elegante style, superieur materiaal en deskundig vakmanschap te gaan als uw keuze is gevallen op assieraden algemeen. Dit zijn allemaal kwaliteiten van hedendaagse crematie juwelen. Het is een ware kunstvorm. De meeste mensen zullen denken aan een klassieke as hanger gedragen aan een halsketting, wat inderdaad het meest voorkomende gebruik van assieraden algemeen is vandaag. Maar elk soort sieraad kan een crematie sieraad worden. Het hoeft maar een klein compartiment te bezitten om een klein deeltje van de as te bewaren. Daarom zijn er zo veel mogelijkheden, en kan ieder iets van zijn gading vinden.

Ten slotte zijn assieraden algemeen een mooie keuze met het oog op de toekomstige generaties. Het erven van een familiestuk heeft altijd veel emotionele waarde. Helaas komt het dikwijls voor dat deze stukken door de nieuwe generatie alleen niet geapprecieerd worden voor hun uiterlijk. Denkt u maar aan traditionele urnen of antieke meubelstukken. Het doorgeven van een dergelijk erfstuk lijdt vaak tot een groot verlies in waarde, omdat de nieuwe eigenaars na een aantal jaren besluiten om het geërfde exemplaar op een zolder weg te stoppen, of zelfs te verpatsen op een marktplaats. De kans dat dit zal gebeuren met assieraden algemeen die gekregen zijn is echter uiterst miniem. Het kleine formaat, en de intrinsieke waarde van het gouden of met edelstenen belegde juweel, zorgen er al gauw voor dat het gekoesterd en gewaardeerd wordt. Op deze manier zal het erfstuk alleen maar in waarde toenemen en als het op een dag verkocht zou moeten worden, zelfs een aardig fortuin op kunnen brengen. In dit geval, hoe ouder en dus hoe antieker, hoe meer emotionele maar ook financiële waarde het zal opbrengen. Als u dus vandaag een assieraad koopt, dan is dit zelfs ook nog een investering voor de toekomst van uw kinderen.