As Ketting

Een as ketting is net als een gewone ketting, een sieraad wat gedragen wordt rond de nek. As kettingen worden vaak gevormd van zilver of goud, en soms met een toevoeging van kleurrijke edelstenen, glas, schelpen, parels of koraal. De allereerste door de mens gemaakte kettingen waren van puur natuurlijke producten zoals schelpen die gebruikt werden als kralen. Er is bewijs dat deze prehistorische kettingen begraven werden samen met de eigenaar. Stenen en klei kralen werden vaak met de hand bewerkt of van vorm verandert. Andere vroege voorbeelden van versierde kralen zijn gevonden in Egypte en het oude Rome. Deze kralen zijn indicatief voor een geavanceerde kunst. Groene en blauwe glazen en aardewerken kralen waar zeer populair. Tijdens de Anglo-Saksische periode namen terracotta kralen de plaats in van de glazen kralen. Deze waren vaak gesneden en gekleurd. Sindsdien werden ook barnsteen, amethist, kwarts en glas kralen al gevonden. Er zijn echter weinig voorbeelden van de as ketting, deze behoren meer tot de recentere geschiedenis.

Tijdens de middeleeuwen hadden sieraden een grote invloed. Kettingen verloren hun belangrijke plaats in de mode in de zeventiende eeuw omdat ze niet compatibel waren met de gedragen kleding. Tegen de negentiende eeuw werd de ketting nieuw leven ingeblazen als een onafhankelijk ornament. Juweliers werden druk bezig gehouden met het maken van kettingen voor hangers, horloges en brillen. Hoe meer de mens uitvindt hoe bepaalde materialen bewerkt kunnen worden, zoals brons, koper, zilver, goud, platina en andere metalen, hoe opvallender de kettingen werden. In de moderne tijd is dus een verscheidenheid van nieuwe materialen beschikbaar die eerdere generaties niet konden verwerken. Laser etsen bijvoorbeeld maken het vervaardigen van zeer gedetailleerde illustraties, insignes of kalligrafie mogelijk. Vooral dit laatste is in de ontwikkeling van de as ketting van groot belang geweest.

Er bestaan verschillende soorten van de as ketting. Allereerst is er de choker. Deze is vijf en dertig tot een en veertig centimeter lang en wordt hoog op de hals gedragen. De prinses ketting is vijf en veertig tot vijftig centimeter lang en is een as ketting die tussen de choker en de matinee ketting ligt qua lengte, ze wordt gedragen onder het sleutelbeen en ziet er mooi uit wanneer ze gecombineerd wordt met een as hanger. De matinee ketting is zes en vijftig centimeter tot acht en vijftig centimeter lang en komt tot net boven het borstbeen. De opera ketting is een lang soort as ketting daar deze vijf en zeventig tot negentig centimeter lang is en op het borstbeen rust. De langste soort ketting is de sautoir of lariat ketting. Deze laatste wordt als een soort van lasso gedragen om de nek met een knoop. Ook voor mannen bestaan er natuurlijk as kettingen. Van deze heren kettingen bestaan er echter niet zo veel soorten als van de vrouwen.

Erg populair is de as ketting met diamant. De diamant is een teken van liefde en trouw tussen geliefden of familieleden en daarom zeer geschikt voor het bewaren van as. Parelkettingen zijn vooral populair onder vrouwen. Ook hier is een parel as ketting een mogelijkheid. Een uniform parelsnoer bestaat uit parels die allemaal even groot lijken te zijn. Een speciale hanger wordt in het midden toegevoegd waar de as in bewaard kan worden. Een andere variant van as ketting is het gebedssnoer. Deze ketting is bedoeld om te dienen als hulp bij het meditatie of gebed en bevat meestal kralen. Het is erg gemakkelijk om een as hanger aan deze ketting toe te voegen, en zo creëert u een as ketting met een dubbele functie.

Het is erg belangrijk om bij het kiezen van een as ketting rekening te houden met de gelegenheden waarop u de ketting zou willen dragen. Is dit vooral overdag, of af en toe s’avonds. Als u een diepe hals draagt, dan heeft u een langere as ketting nodig. Hetzelfde geldt voor een hoge halslijn, die een kortere verlangt. Een mogelijkheid om voor alle gevallen voorzien te zijn is om een as hanger te kopen met twee verschillende lengtes as kettingen erbij. Indien dit niet in uw budget past, dan kunt u het beste een as ketting kopen die een gemiddelde lengte heeft zodat u deze in ieder geval kunt dragen.

Desalniettemin heeft u door het ruime aanbod via deze site een zeer uitgebreide keuze en zal het dus zeker mogelijk zijn om iets te kiezen wat echt bij u en uw overleden dierbare past. Een as ketting is in ieder geval al een hele mooie keuze. Voornamelijk omdat het dragen van de as zo dicht bij uw hart al een zeer speciaal gebaar is. Het voelt enorm dichtbij en het zal een manier zijn om uw verdriet langzaam te verwerken. U krijgt hierdoor het gevoel niet compleet afscheid te hebben moeten nemen op het moment dat u dit wel gevraagd werd, namelijk de crematie. De rouw periode zal lang zijn, en u zult momenten kennen dat u denkt het leven alleen niet meer aan te kunnen. Op deze momenten kunt u extra kracht putten uit de as ketting. Wij ontvangen veel getuigenissen van mensen die per ongeluk op onze site terecht zijn gekomen en de beslissing nemen om een kleine hoeveelheid as uit de urn te nemen om deze voortaan bij zich te gaan dragen in een as ketting. Het hoeft dus helemaal niet vlak na de dood al besloten te worden, dit kan ook veel later. Deze mensen laten ons weten dat ze zich vele malen beter voelen nu ze de as van hun overleden geliefde of dierbare altijd bij zich kunnen dragen. Het is voor ons fijn om te weten dat onze producten zoveel hulp en steun bieden. Natuurlijk hopen wij dat een as ketting dat ook voor u kan betekenen. U heeft niets te verliezen door het een tijdje te proberen. In ieder geval zult u rijker worden door deze ervaring en een prachtig sieraad stuk in uw bezit hebben. Maar wij kunnen u garanderen dat u zich gesteund gaat voelen. Uw overleden dierbare zal u dicht bij u hart kunnen dragen dankzij de as ketting.